Her reçel çok güzeldir ama gül reçeli bambaşka bir güzeldir...
Beni küçüklüğüme götüren ve içimi sızlatan nadir anılardan biridir...
Canım anneciğimin çok güzel gülleri vardı...
Bahçesini,kendisi gibi mis kokutan gülleri ve o güllerden yaptığı enfes gül reçelleri...
Ne çok severdim..
Ne kadar yaparsam yapayım belkim anneciğimin reçelinden bir iz kalır diye tadına bakarım...
Ama yinede onunki kadar güzel olmuyor..
.Belki güzel olan reçelde değildi annemin elinden yemekti bilmiyorum ama hiçbirşey eskisi gibi olmuyormuş bunu bir kere daha anladım....
Dediğim gibi gül reçeli benim için bambaşka güzeldir...Gülün güzelliğini hatırlattığı için..
Şimdi gül reçelimin nasıl yapıldığına geçeyim:))
MALZEMELER:
1/2 kilo reçellik gül yaprağı
1 lt. su
2 kilo tozşeker
2 çay kaşığı limon suyu
Gül yaprakları iyice yıkadım. Bir tencereye 1 kat gül yaprağı,
1 kat şeker şeklinde sıraladım. Şekerin artanını bir kenara ayırdım.
tencerenin üstüne bir adet limonun suyunu sıktım.
Kapağını sıkıca kapattım ve bu vaziyette 1 gün beklettim
bu sabah tencerenin kapağını açtım.
Tencereye 2 bardak su koydum ve şekerin geri kalanınıda koydum
Gül yaprakları içinde bir taşım ocakta kaynatıp gülleri içerisinden aldım .
Kıvamı çok koyu bir şurup halini alınca gülleri tekrar tencereye koydum.
10 dakikada şerbetin içinde gülleri kaynattım.
Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapattım.
Ateşten indirip soğumaya bıraktım.
Soğuduktan sonra kavanozlara aldım.
Afiyet olsun......