31 Mayıs 2012 Perşembe

CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.


HAYIRLI GÜNLER..CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.
YÜCE RABBİM BU GÜZEL GÜNÜN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE SİZLERİ BÜTÜN DERT VE SIKINTILARINIZDAN AZAD ETSİN. İŞLERİNİZ BEREKETLİ OLUP YÜZÜNÜZ HEP GÜLSÜN.
HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.
HERKESE KALBİ SEVGİLER..




Gül Reçeli Tarifi


Her reçel çok güzeldir ama gül reçeli bambaşka bir güzeldir...
Beni küçüklüğüme götüren ve içimi sızlatan nadir anılardan biridir...
Canım anneciğimin çok güzel gülleri vardı...
Bahçesini,kendisi gibi mis kokutan gülleri ve o güllerden yaptığı enfes gül reçelleri...
Ne çok severdim..
Ne kadar yaparsam yapayım belkim anneciğimin reçelinden bir iz kalır diye tadına bakarım...
 Ama yinede onunki kadar güzel olmuyor..
.Belki güzel olan reçelde değildi annemin elinden yemekti bilmiyorum ama hiçbirşey eskisi gibi olmuyormuş bunu bir kere daha anladım....
Dediğim gibi gül reçeli benim için bambaşka güzeldir...Gülün güzelliğini hatırlattığı için..


Şimdi gül reçelimin nasıl yapıldığına geçeyim:))


MALZEMELER:
1/2 kilo reçellik gül yaprağı
1 lt. su
2 kilo tozşeker
2 çay kaşığı limon suyu


Gül yaprakları iyice yıkadım. Bir tencereye 1 kat gül yaprağı,
 1 kat şeker şeklinde sıraladım. Şekerin artanını bir kenara ayırdım.
tencerenin  üstüne bir adet limonun suyunu sıktım.
 Kapağını sıkıca kapattım ve bu vaziyette 1 gün beklettim
bu sabah tencerenin kapağını açtım. 
 Tencereye 2 bardak su koydum ve şekerin geri kalanınıda koydum
Gül yaprakları içinde bir taşım ocakta kaynatıp gülleri içerisinden aldım .
Kıvamı çok koyu bir şurup halini alınca gülleri tekrar tencereye koydum.
10 dakikada şerbetin içinde gülleri kaynattım.
Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapattım.
 Ateşten indirip soğumaya bıraktım.
 Soğuduktan sonra kavanozlara aldım.


Afiyet olsun......

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Gül Reçeli Yapıyorum


Allah’ın Selamı Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun ...

Yoğun geçen 15 günlük bir rize ziyaretinin ardından verdiğim üç günlük arada,
 evde temizlik yaptım sesim sedamda çıkmadı
Dopdolu günler  geçirdim Elhamdulillah.
Bu arada'da bloğumla ilgilenemedim.
 İnşallah  blogumu eskisi gibi sıklıkla güncelleyebilirim.


Mayıs ayının sonuna geldik bahçemizde her yer kocaman pembe güller ile dolu,
 Mis kokuları yayıldı dört bir yana.
 Gül kokusunu çok severim  Reçelini, sabununu, suyunu yani gülün her şeyini severim.
Bende bugün bahçemizdeki gülleri topladım reçel yapayım dedim :))






Gül reçeli sadece kokulu güllerden yapılır bunu unutmayın.

13 Mayıs 2012 Pazar

Anneciğim



Ak saçlı başını alıp eline, 
Kara hülyalara dal anneciğim! 
O titrek kalbini bahtın yeline, 
Bir ince tüy gibi sal anneciğim! 

Sanma bir gün geçer bu karanlıklar, 
Gecenin ardında yine gece var; 
Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar, 
Yaşlı gözlerinle kal anneciğim! 

Gözlerinde aksi bir derin hiçin, 
Kanadın yayılmış, çırpınmak için; 
Bu kış yolculuk var, diyorsa için, 
Beni de beraber al anneciğim!

                                                                           Necip fazıl kısakürek

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Galatasaray Şampiyon oldu, FENERBAHÇE EFSANE!

Galatasaray Şampiyon oldu, FENERBAHÇE EFSANE!

Fenerbahçe sahasında Galatasaray'la 0-0 berabera kaldı.

Ve Galatasaray şampiyon oldu 


Alnınızdan Öpüyoruz!
HELAL OLSUN SİZE!
Herşeye rağmen bize yapılan tüm olumsuzluklara rağmen;
Bu hırs, bu mücadele, bu istek Bize Yeter!

TEŞEKKÜRLER FENERBAHÇE


11 Mayıs 2012 Cuma

Cumanız mübarek Olsun



HAYIRLI GÜNLER..

CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.

YÜCE RABBİM BU GÜZEL GÜNÜN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE SİZLERİ BÜTÜN DERT VE SIKINTILARINIZDAN AZAD ETSİN.

 İŞLERİNİZ BEREKETLİ OLUP YÜZÜNÜZ HEP GÜLSÜN.

HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.

HERKESE KALBİ SEVGİLER..

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Karalahana Diblesi


Herkese İyi günler!!
 Bugün için size Karalahana Diblesi paylaşacağım.
  Bahçemdeki lahanaları  topladım yaptım :))






Malzemeler:
Bir bağ karalahana
İki su Bardağı Pirinç
İki Çorba Kaşığı Tereyağı
Dört Adet Soğan
Yarım kaşık Tuz
Bir adet Acı Biber

      Hazırlanışı:


Yıkanmış karalahanalar iyice doğranır. 
Tencereye bir kat kara lahana bir kat birinç ve doğranmış soğan konur.
 Üst kısmına lahana yayılarak tuzlanır ve ağzı kapatılarak ateşe oturtulur. 
Pişmeye yüz tutunca karıştırılır ve üzerine kızdırılmış yağda biber ilave edilir.
 Ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
 Sonra Tekrar karıştırılarak sofraya alınır.
Afiyet olsun..

Tadına doyum olmayan karalahana lezzetini evinizde kendi elinizle yapmak istıyorsanız mutlaka deneyin  :))



sevgiler,
selamlar
Bu tarifimi  yöresel lezzetler etkinliğine evsahipliği yapan 
Sevgili

http://www.safiyeile.blogspot.com/  


Arkadaşıma gönderiyorum,kolay gelsin :)))



8 Mayıs 2012 Salı

Fırında Patatesli Baget

Merhabalar..
Hafta sonu kayınvalidem gelmişti . Ana yemekler sevgili eşimin ellerindendi :) Anneye yemek hazırlamak kolay değil :)) ne hazırlık yapıldı  tarhana çorbası ,güveç,tepside patatesli baget  ve salata bunları sevgili eşim yaptı. 
Bende pilavla  kadayıf yaptım  :)) 
Tepsideki bagetlerin  pişmesi bayağı bir meşkaleli  oldu.
Tepsi hazırlandı firina verilmeden ceyranlar gitti .15 dakika sonra geldi .
Tepsiyi fırına verdik 15 dakika sonra yine ceyranlar gitti bu sefer tepsiyi ocağın üzerine koyduk orada da bir 15 dakika pişirmeye çalıştık  bu arada ceyranlar geldi hemen fırına verdik neyse şükür yemek masası hazırlanana  kadar pişti :))  
Bu arada baya bir macerali oldu eşimin heyecanı tavan yaptı tabı :))Bıraz zahmetli oldu ama lezzeti muhteşemdi:))
Bu meşkaleli yemeğin hemen tarifini vereyim :))




Malzemeler :

10 adet küçük boy patetes

2 kg baget

1/2 çay bardağı  zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

2 diş sarımsak

1çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı karabiber

1tatlı kaşığı tuz

Nasılmı hazırlandı:




Patetesler soyulur bagetler yıkanır derisi soyulur.


  Zeytinyağın içine ,kekik ,tuz,


pulbiber,karabiber ,sarımsaklar, katılıp  karıştırılır ,pateteslerin ve bagetlerin  üzerlerine 


dökülüp hepsi birlikte harmanlanır .Önce bagetler  tepsiye yerleştirilip  ortasınada patatesleri koyup 


200 derecede ısıtılan fırında  kızaran , kadar pişer .



fırında 15 dakika pişmiş halı:))


Afiyet olsun...

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Yoğurt Tatlısı


Günün birinde bir çiçekle su karşılaşır ve arkadaş olurlar. 
İlk önceleri güzel bir arkadaşlık olarak devam eder birliktelikleri, tabii zaman lâzımdı birbirlerini tanımak için.Gel zaman, git zaman çiçek o kadar mutlu olur ki, mutluluktan içi içine sığmaz artık ve anlar ki, su'ya aşık olmuştur. 
İlk kez aşık olan çiçek, etrafa kokular saçar,  "Sırf senin hatırın için ey su" diye...Öyle zaman gelir ki, artık su da içinde çiçeğe karşı bir şeyler hissetmeye başlamıştır. Zanneder ki,  çiçeğe aşıktır ama su da ilk defa aşık oluyordur. 
Günler ve aylar birbirini kovalalar ve çiçek acaba "Su beni seviyor mu?" diye düşünmeye başlar. Çünkü su, pek ilgilenmez çiçekle... Halbuki çiçek, alışkın değildir böyle bir sevgiye ve dayanamaz.Çiçek, suya "Seni seviyorum der. Su, "Ben de seni seviyorum" der. Aradan zaman geçer ve çiçek yine "Seni seviyorum" der. Su, yine "Ben de" der. Çiçek, sabırlıdır. Bekler, bekler, bekler...
Artık öyle bir duruma gelir ki, çiçek koku saçamaz etrafa ve son kez suya "Seni seviyorum." der.Su da ona "Söyledim ya ben de seni seviyorum." der ve gün gelir çiçek yataklara düşer. Hastalanmıştır çiçek artık. Rengi solmuş, çehresi sararmıştır çiçeğin. Yataklardadır artık çiçek. Su da başında bekler çiçeğin, yardımcı olmak için sevdiğine... Bellidir ki artık çiçek ölecektir ve son kez zorlukla başını döndürerek çiçek, suya der ki; "Seni ben, gerçekten seviyorum." Çok hüzünlenir su bu durum karşısında ve son çare olarak bir doktor çağırır nedir sorun diye... Doktor gelir ve muayene eder çiçeği. Sonra şöyle der doktor: "Hastanın durumu ümitsiz artık elimizden bir şey gelmez." 
Su, merak eder, sevgilisinin ölümüne sebep olan hastalık nedir diye ve sorar doktora. Doktor, şöyle bir bakar suya ve der ki: "Çiçeğin bir hastalığı yok dostum... Bu çiçek sadece susuz kalmış, ölümü onun için" der. Ve anlamıştır artık su, sevgiliye sadece "Seni seviyorum" demek yetmemektedir...




Malzemeler:

3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Şerbet için;

3 bardak su
3.5 bardak şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
1. Şerbet için  şeker ve su tencere de kaynatılır.Limon suyu ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
2. Yumurta ve şeker derin bir kapta tahta kaşık ile karıştırılır.Üzerine yoğurt, irmik,un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi ilave edilir..Kıvamı kek hamurundan biraz daha akıcı olacaktır.Yağlanmış borcam kabına dökün.Üzerini  arzunuza göre ceviz,badem veya fındık ile süsleyin.Fakat fazla bastırmayın kabarmasını engeller.
3. Önceden ısıtılmış fırında 175 derece de 20-25 dakika pişirin.Tatlının üzeri koyu bir renk alıp üzeri kalınlaşmış olmalıdır.Eğer olmamışsa fırını kapatın.Tatlıyı 5 dakika kadar fırının sıcaklığında bırakın.
4. Tatlıyı fırından çıkarın.Dilediğiniz gibi dilimleyin.Ilık şerbeti kepçe ile tatlının üzerine gezdirin.Tatlıyı çekince ılık olarak servis edin

6 Mayıs 2012 Pazar

Yoğurtlu Brokoli


Kalbe değen tüm güzellikler sizinle ve sevdiklerinizle olsun ..... İyi pazarlar..:)
Bugün sizlerle en sevdiğimiz salatalardan brokoliyi seçtim hem basit hemde çok besleyici.
Brokoli ister salata sosuyla olsun,isterse sarmısaklı yoğurtla olsun her şekilde harika bir salata .






MALZEMELER:
500 gram  brokoli
1 kase yoğurt
3  diş sarımsak
1/2 çay bardağı  sıvı yağ
Tuz , kara biber  pul biber

YAPILISI:
Brokolimizi suda haşlayalım ben 5 dakika haşlıyorum fazla değil bıraz daha canlı olsun diye sonra soğuk sudan geçirip servis tabağına alıyorum üzerinede sarmısaklı yoğurt doküp pul biberle süsluyoruz.
Afiyet olsun..



sevgiler,selamlar
Bu tarifimi ayrıca sevgili
Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği'nin ev sahibesi




gönderiyorum,kolay gelsin :)))

5 Mayıs 2012 Cumartesi

İğne Oyası Modelleri


Bugün daha önce paylaşmadığım iğne oyası modelleriyle aranızdayım..








Çok zarif çok güzel bir oya modeli öyle değilmi:))
çiçekler çıtı pıtı çok güzel:))

4 Mayıs 2012 Cuma

Ajur Modeli

Güzel bir ajur örneği.
Yeleklere, bebek elbiselerine ,yazlık bluzlara uygulayabiliriz.


Sizin için tek tek resimledim.
umarım kolayca yapabilirsiniz.


1)3 ilmek Haraşo örülür.



2)1 ajur yapılır ( ipliğimizi şişe 1 kez dolarız) , yanındaki 2 ilmek birlikte örülerek kesilir ( sol yöne doğru )


3)3 ilmek Düz örülür.


4)Bu kez 2 ilmek sağ yöne doğru birlikte örülerek kesilir, 1 ajur oluşturulur, 3 ilmek haraşo örülür... Örgünün arka yüzünde tüm ilmekler ters örgü olarak örülür.


5)Ajurlar üst üste 3 adet yapılır ve her defasında ortadaki düz ilmekler yanlardan 1'er ilmek eksiltilerek tepedeki 3 ilmek birlikte kesilerek şemsiyenin tepe kısmı oluşturulur.


6)Örnek bu şekilde üst r oluşturularak yapılır.



Merserize iple  çok zarif oldu.Meraklıları için  faydalı olur sanırım.






3 Mayıs 2012 Perşembe

Cuma'nız Mübarek Olsun




SEVGİYLE.


SELAMETLE.


HAYIRLA.


AŞKLA.


DUA VE MUHABBETLE .


DOSTÇA.VEFAYLA KALIN .

HAYIRLI CUMALAR....

Ispanaklı Kek

Çok güzel ve nefis bir kek ile herkese merhabalar
Kahvaltılar ,Çay saatleri ve çocukların beslenmesi için  bu lezzeti denemenizi isterim..
Tarifime geçeyim şimdiden kolay gelsin :)



Malzemeler :))

3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı ıspanak suyu
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat

Şimdide nasıl yapıldığına bakalım :))

Ispanağı ister katı meyve sıkacağından sıkın.İsterseniz biraz suyla robottan geçirin,suyunu sıkın.(Ispanak çiğden olacak) 
Yumurta ve şekeri mikserle  iyice çırpın.
Un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ilave edin,karıştırın.
Kalan malzemeleride ekleyip 2 dakika daha çırpın.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına keki sürün.
Kabarmaya başladıktan sonra 160 derecede pişirmeye devam edin.
Kürdan batırdığınızda kürdan hamurlu çıkmıyorsa kek pişmiş demektir.

Afiyet olsun.

Her şey gönlünüzce olsun.


1 Mayıs 2012 Salı

Kahve Çekirdeği Örneği


Örülmesi oldukça zevkli olan  bu örneği kardeşimin doğacak olan bebeğine  yapacağım.
Demeden edemeyeceğim ben ekim ayında tekrar  hala oluyorum çok sevinçli ve çok heyecanlıyım ALLAH  sağlıklı hayırlı  evlat olarak dünyaya gelmesini nasip etsin vatanına milletine bayrağına  peygamberine hayırlı ümmet olması dileğimle inşanlah ..

Örneğimin modeline geçeyim:))


1)Örnekte 3 ilmek üzerinde çalışılır.


2)Soldaki 3.cü ilmek sağdaki 2 ilmeğin üzerinden geçirilir.


( ilmek düşürme işlemi )


3)İçinden geçen 2 ilmekten 1.cisi düz örülür,



Şişe iplik 1 kez dolanarak artırılır, hemen yanındaki 2.ci ilmek de düz örülür,


1 ilmek ters örülür, 3lü işlem yapılır, 1 ilmek ters örülür...sıra böyle tamamlanır.





 Örgünün arka yüzünde 3 ilmek ters 1 ilmek düz  örgü yapılır.




Örneğin bitmiş hali. 3 lü işlem 3 sırada bir tekrarlanarak, kahve çekirdekleri oluşturulur.



Umarım anlata bildim :))
Fotoğrafları büyük ekran görmeniz için üzerlerine tiklayın :))
 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner