23 Haziran 2012 Cumartesi

Karnıyarık Tarifi


Yazları  en çok istediğimiz yemeklerden  kolay bir tarifle karşınızdayım.
Yoo kolay dediysem yapılışı kolay.Pişince kelli felli bir ana yemek oluyor.
Misafire çok rahat çıkacak bir yemek..


 Malzemeler................

1 kg patlıcan
350. gr. Kıyma
2 adet büyük domates
3 adet biber
3-4 adet domates
3 diş sarmısak
yarım demet maydanoz
Tuz, kimyon, karabiber

Karnıyarık nasıl yapılır...............

Patlıcanları alacalı soyup bol yağda kızartın.
Soğanlarıı, biberleri doğrayın hafif soteleyip kıymayı ilave edin.
Kıymada biraz pişince, küçük doğradığınız domatesleri ve sarmısakları ekleyin.
Domatesler yumuşayınca, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.






Patlıcanların orta kısmını yarıp açın
İçini hazırladığınız içle doldurun.
Tepsiye 1, 1.5  su bardağı kadar su koyun. üzerini aliminyum folyoyla kaplayıp orta ısıdaki fırına verin.
Patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Fırından almadan 10 dakika önce üzerinden folyoyu alıp hafif kızarmalarını sağlayın.


Rabbim sen bu nimetleri bulamayanlara da yardımcı ol.
 Bizleri o kardeşlerimize karşı kayıtsız bırakma. Amin

4 yorum:

selyar dedi ki...

ellerinize sağlık nefis gözüküyor :)

*mehtap dedi ki...

çok severiz bizde ama kolay gibi görünsede bence biraz uğraştırır o patlıcanları kızartmak,hele yaz sıcağında ama tadı dersen nefis tabii ki,ellerine sağlık...

Gurme Şirine dedi ki...

karnıyarık hiç sevilmez mi...
çok sevilir çooook...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...

Deniz dedi ki...

Hala akşam yemeğini yiyememiş bir bünyeye bu karnıyarığı görmek hiç iyi gelmedi :) Son fotoğrafa bayıldım.. Ellerinize sağlık.

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner