Sarmak için saatlerce uğraştım ama masaya geldiğinde hemen bitti.
Aslında bütün yemekler emek değil mi? saatlerce uğraşırsın masaya geldiği gibi bitmiştir.
Kara lahanayı herkes biliyor artık lezzetinden dolayı yanı :))ağız tadını bilenler severek yıyorlar birde lahanası rizeden geldiyse lezzetine doyum olmuyor .fazla söze gerk duymadan fotoğraf herşeyi anlatıyor :))
tarifimi vereyim
Malzeme Listesi:
3 demet karalahana
yarım kilo kemiksiz et
4 tane kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı salça (bir tatlı kaşığından fazla koymayalım çünkü lahananın tadını bozuyor)
1 çay kaşığı karabiber
yeterince tuz
2 litre kadar su (lahanayı haşlamak için)
2 yemek kaşığı tereyağı
Tarif:
Önce karalahanaların saplarını kopartarak yıkayıp haşlayalım. Karalahanalar haşlanıken, içini hazırlayalım. Pirinçleri yıkayıp derince bir kaba alalım. Eti ince ince doğrayalım Soğanları ayıklayıp küp şeklinde doğrayalım ve pirince ekleyelim. Maydanozları da karışımın içine doğrayalım. Baharatı, tuzu, salçayı malzemeyi harmanlayalım. Haşladığımız yaprakları süzüp tek tek saralım, tencereye dizelim. üzerine iki yemek kaşığı tereyağı ve yeterince sıcak su ekleyip, ocağın altını yakalım. Sarmalar fokurdayınca üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip, ocağın altını kısalım. Kısık ateşte sarmalar pişene kadar (uzun sürebilir) pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.