17 Haziran 2019 Pazartesi

Kabartma tozlu poğaca (3 2 1 poğaça)


Galeta unlu bayatlamayan  poğaça  Gerçekten yumuşacık ve nefis Çok kolay bir poğaça tarifi. 



Galeta unlu bayatlamayan poğaça için malzemeler

2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sığınağı
3 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında)
Tuz, galeta unu

İçi için: Peynir

Galeta unlu bayatlamayan poğaça nasıl yapılır

Malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak içine peynir koyularak yuvarlanır.Önce suya sonra Galeta ununa bulanarak tepsiye dizilir orta dereceli fırında pişirilir.


5 Haziran 2019 Çarşamba

Gül reçeli



 Güllerin kokusu hatırına. .
Seve Seve Dikenine katlandığım...





Lezzetine doyum olmayan gül reçelini evde yapmak isteyen arkadaşlara gül reçeli tarifim



Gül reçeli tarifi için malzemeler

350 gr reçellik gül
1 kg  toz şeker
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu


Önce mayalandirma

 1 kg şişe içerisindeki gül yapraklarına 1 su bardağı toz şeker , bir tutam limon tuzu 1 çay bardağı su ilave ederek güzelce calkalayın. 2 gün güneşte bekletin.Bu işlemle birlikte gül yaprakları da suyunu salar ve özü çıkar. Böylelikle gül yapraklarından maya elde etmiş oluruz. Kırmızı gül yaprağından yapılan gül mayası reçele daha güzel renk verir.



Gül reçeli Nasıl Yapılır

Mayalanan Gül yapraklarını tencereye alıp 1 kg şeker 4 su bardağı su  ve limon suyunu ekleyin.  Tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.

Afiyet olsun.

Reçeli çok fazla kaynatmak renginin bozulmasına yol açacağından dolayı 15 dakika kaynatmak yeterli olacaktır.













4 Haziran 2019 Salı

Ramazan bayramı

Duam odur ki;

Ya Rabbi!
Ülkemize,
Milletimize,
Bu bayram huzur getirsin.

 #iyibayramlar #HayırlıBayramlar

2 Haziran 2019 Pazar


Ne mutlu ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM diyene...!!!
🌹🌹🌹
Yine gelirsin sen ya,
Biz olur muyuz bilmem?

Gelmişsin gidiyorsun,
Güzel ağırladık mı bilmem?

Bire bin verdin sevapta,
Biz alabildik mi, bilmem?

Layıkıyla eda ettik mi,
Hakkını verebildik mi bilmem?

Yoksulları anladık mı,
Yüzlerini güldürdük mü bilmem?

#ElvedaYaŞehriRamazan 

seni çok özleyecegiz #ramazan 
——tekrarı nasip olsun cümlemize——
            AMİN🌺🍀🌼




1 Haziran 2019 Cumartesi

Bebek yeleği


Sevgiyle ördüm mutlulukla sağlıkla kullanılsın inşallah. 
Çalışan ve üreten herkese kolaylıklar dilerim 💕 .



 Merhaba basit bir roba modeli ile geldim yapmak isteyenlere sayılarını paylaşmak istiyorum ipim alize3.5 numara misina li şiş kullandım arkadaşlar 
80 ilmek başladım 3 sıra haroşe ördükten sonra ayırma işlemine geçtim 
Önler 14, kollar 12 ilmek , arka 20 ilmek ,ara bölmeleri de 2ilmek den oluşuyor (Kolay gelsin)🌼













B

11 Mayıs 2019 Cumartesi

Fikra

Adamın biri sabah evden ise giderken ilginç bir cenaze kafilesi fark eder. En önde yürüyen köpekli bir adam. Arkasında bir tabut ve onun 10 metre arkasında bir başka tabut. Bunları takip eden, tek sıra olmuş 200'den fazla adam. Meraklanır. Kafilenin başındaki köpekli adam hiç kuşku yok ki cenazenin sahibidir. Yanına yaklaşır ve sorar:

-Beyefendi, bu üzüntülü gününüzde hatırlatmak istemem ama ölenler neyiniz oluyor? 

Adam yanıtlar:

-Öndeki karım, arkadaki de kayınvalidem.

-Vah vah, başınız sağ olsun. Nasıl oldu? 

-Köpeğim karıma saldırıp öldürmüş. Kayınvalidem de karıma yardıma gelmiş. Köpek onu da öldürmüş.

Adam biraz düşündükten sonra sorar:

-Beyefendi, köpeğinizi ödünç alabilir miyim? 

-Sıraya geç! :))
 

17 Mart 2019 Pazar

Buhara pilavı


Buhara Pilavı

Etle pilav nasıl pişirilirse pişirilsin her zaman lezzetli oluyor.
Pilavın  kendisi ayrı eti ayrı  pişirilip üstüne  etle birlik de servis yaparken ilave ediliyor.

Etin Malzemesi:

500 gr et
2 yemek kaşığı teryağı
2 tane sivri biber
2kirmizi biber
1 tane kuru soğan1 defne yaprağı
yeterince tuz pul biber, karabiber, kekik, istediğiniz her hangi baharat

Pilavın malzemesi:

2 bardak piriç
2 yemek kaşığı teryağı
1,5 kase sıcak su yeterince tuz.
Tarif:

Yarım saat önceden ılık  içine tuz atıp pirincimi ıslattım.Tencereye yağımı koyup üzerine süzdürdüğüm pirinci koyup kavurdum, kavrulunca sıcak suyu ilave edip tuzunu ekledim.Kaynayınca altını kısıp kapağını kapattım pişirmeye bıraktım,pilavım pişince üstüne kagıt havlu örtüp demlenmesi için kenera koydum.
Tencereye yağımı koyup üzerine soğanı küp şeklinde doğradım, soğan şeffaf renk alana kadar kavurdum.Etimi içine ilave edip  harlı ateşte soteledim , içine defne yaprağını atım,kapağını örtüp ocağımı kıstım etin kendi suyuyla pişmeye braktım.Bu aşamada etimizi kontrol edelim pişmemişse biraz daha su ilave edip pişirmeye devam edelim.Et pişip suyunu çekince ,biberleri halka halka doğrayıp ilave ettim etle birlikte kavurdum.Etler kavrulunca tuzunu baharatını ilave edip ocağımı söndürdüm.Küçük guvec kaplarinin iceridine paylasarak bosslttim uzerineDemlenmiş pilavdan koydum uzerini susledim firinda 15 dak beklettim daha sonra guvecleri ters cevirerek servis yaptım.Afiyet olsun.





















#SebzeliPilav_buharapilavi_engüzelpilavtarifi_karışıksebzelipilav_
#sebzelipilavtarifi_pilavçeşitleri_pilavyapmayöntemleri_sebzelipilav_sebzelipilavnasılyapılır_sebzelipilavtarifi_sebzelipilavtarifiresimli_sebzelipilavyemektarifi_sebzelietlipilav,

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner