Cümle dostlarıma güzel, bereketli, hayırlı bir bayram günü diliyorum.
Eminim bayramınız güzel geçiyordur Benim bayramımda güzel geçiyor sevdiklerimizi aradık herkes anneciğinin yanında akrabalarını ziyaret ediyor benim hayalım çok uzaklara takıldı çocukluğum annem babam ailem bu nedenlede
Dün aklımda bir şiir var ki, hep dilime dolanıp durdu:
Ana, bu bayram mı? . Aman çok ayıp
Çocukken gördüğüm bayramlar hani?
Mübarek elleri öpüp, koklayıp
Yüzüme sürdüğüm bayramlar hani?
Bayram demek takvimdeki yazı mı?
Bayram hasret, bayram ağrı, sızı mı?
Açıp yüreğimi, yumup gözümü
Özüne girdiğim bayramlar hani?
(Abdurrahim Karakoç’un,
“Bayramlar bayram ola” şiirinden)
Hazır hayalımda uzaklardayken
Sizlere Rizede yağtığım böğürtlen reçelimin tarifini vereceğim.
Malzemeler :
1 kg. böğürtlen
750 gr toz şekerşeker
2-3 tatlı kaşığı limon suyu
2-3 yemek kaşığı su
Yapılışı:
Böğürtlen meyvesi hasas bir meyvedir.
Yıkarken itina ister. Süzgeçte tazyikli olmayan suya tutarak yıkanır.
Yıkadığınız ve suyunu süzdüğünüz böğürtlenleri tencereye koyun.
Üzerine toz şekeri ilava edip 3 saat kadar bekletin.
Süre sonunda tencereyi ocağa alın ve düşük ısıda kaynatmaya başlayın.
Şeker eridikten sonra ısıyı yükseltin.
Kaynadıktan sonra ve kıvamlı hale geldikten sonra limon suyunuda ilave edip, 2-3 dakika daha kaynatın. Pişen reçelleri sıcakken kavanozlara doldurun ve soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapayıp, serin bir yerde muhafaza edin.