16 Haziran 2020 Salı

paçanga böreği

Kek kalıbında paçanga böreği, yapmak isteyenler için güzel bir tarifim var. Hem görsel, hem de lezzetli oluyor. 

Paçanga Böreği

MALZEMELERİ:
.
3 tane hazır yufka
.
Sos için
Yarım bardak sıvı yağ
2 tane yumurta
1 bardak süt
1 şişe soda
.
Sos YAPILIŞI:
Sosu için kabımıza süt, yumurta, sıvı yağ ve sodayı koyuyoruz. Çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.

İÇİNE:
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 SB rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 SB pastırma
Maydanoz
Sıvı yağ
.
Yapılışı
Biberleri küp küp doğrayın. Orta boy karıştırma kabında kabuğu soyulmuş, doğranmış domatesi, pastırmayı, kaşar peynirini maydanoz ve biberleri karıştırıp harç yapın.
.
Kek kalıbımızı bir güzel yağlıyoruz ve ilk yufkayı kenarlardan taşacak şekilde içine yerleştiriyoruz. İkinci yufkamızı dörde veya beşe bölüyoruz. Hazırladığımız sosa batırıp, çıkarıyoruz ve kalıbın içine yerleştiriyoruz.
.
İç harcımızı üzerine serpiştiriyoruz. Diğer yufkayıda soslayıp harcın üstüne koyup, kalan sosu üzerine döküyoruz. Altta sarkan yufkanın kenarlarını da üzerine bir güzel kapatıyoruz.
.
Kek kalıbının üzerini streç ile kaplayıp, bir gece boyunca buzdolabında bekletiyoruz.
.
Ertesi gün üzerine sıvı yağ sürüp, 200 derecelik fırına atıyoruz ve üzeri güzelce kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz. .
Fırından alıp, ilk sıcaklığı gidince kalıbı dikkatlice ters çeviriyoruz ve böreğimizi çıkarıyoruz. Dilimleyerek servise sunuyoruz.
Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner