6 Ekim 2012 Cumartesi

...Fırında Palamut...

Hayırlı bereketli sağlıklı bir haftasonu  dilerim herkese.Balık sevenler için farklı bir balık çeşidiyle geldim bugün.Yapımı gayet kolay ve lezzetli bir balık




Malzemeler:

- 2 adet orta boy palamut
- 2 adet iri boy soğan
- 2 adet iri boy domates
- 1 adet limon
- 7-8 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ




Yapılışı: Balıklar temizlenip tuzlanarak 2 parmak eninde dilimlenirler. Fırın tepsisi 1 yemek kaşığı yağla iyice yağlanır ve üzerine halka halka kesilmiş soğan ile altlık oluşturulur. Domatesin 1 tanesi de dilimlenerek soğanların üzerine serpiştirilir. Bu taban üzerine balıklar, dilimlenmiş diğer domates, yine dilimlenmiş limon ve maydanoz yerleştirilir ve kalan yağ tepsi üzerinde gezdirilir. 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirilir.


















4 yorum:

PaSaSofraM dedi ki...

hmmm yemede yaninda yat özledim ya balik yemegi bir an önce almaya gitmem gerekiyor:)

ilhan dedi ki...

Palamutun yemlenme zamanı yani alırken dikkat etmek gerek. Karın kısmı yumuşaksa almayın. Yemli balık çok lezzetsiz olur. Yemeğiniz süper gözüküyor, ellerinize sağlık.

siyahkuğu dedi ki...

Sana ne zaman uğrasam bir balık menüsü var ve ben bundan ziyadesiyle memnunum , balığı çok severim ellerine sağlık canım, sizlere afiyetler olsun, sevgiler.

KALBE GİDEN YOL dedi ki...

Ellerinize sağlık , çok severim balığı:)

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner