26 Mayıs 2013 Pazar

Lezzetli Balık Pişirme


En Lezzetli Balık Pişirme Yöntemi Nedir?


Öncelikle  balığı en çok kim tüketmeli onu söyleyeyim. Gebe ve emziren anneler tüketmeli ayrıca küçük çocuklar tüketmeli bunun nedeni omega 3'ün en zengin olanlar balık ve anne sütüdür. Gebelik döneminde balık tüketimi omega 3, bebeğin beyin gelişimini sağlar kemik gelişimde etkilidir.
Balık pişirmede kullanılan teknikler yağda kızartma tekniği, ızgarada pişirme tekniği, Fırın tekniğidir. Yağda kızartma tekniği ile kansorejen maddeleri vücudumuza almış oluyoruz ve bütün vitaminler değersiz hale geliyor.

çok pratik balık pişirme tarifi: Seramik olan bir tavaya defne yaprağı ile kaplanır (defne yaprağı balığa hem koku verir hem lezzet verir hemde idrar söktürücü özelliğe sahiptir). Bu tarif lüferle somonla yada palamutlada yapılabilir. balığımız ikiye bölünmüş yada dilimlenmiş olarak tavaya dizilir. Kuru soğan ince ince halka şeklinde doğranıp balığın üzerine konur. Tavaya hiç yağ koymadan sadece biraz su konur ve tavanın kapağı kapatılarak kendi suyunda ve yağında pişirilir.

Fırında balık için; Sos hazırlığı için biraz zeytinyağı ve limon karıştırılır biraz fesleğen (hem koku verir hem kansere karşı koruyucudur), biraz karabiber konup karıştırılır fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine konan balığımızın üzerine bu karışım sürülür ve balık pişirilir.

Balık kokusunu elimizden nasıl çıkarabiliriz?
Limon suyu ile ellerimizi iyice ovuşturup yıkarsak balık kokusu ellerimizden gider.

Ağızdan balık kokusu nasıl gider?
Balığın yanında maydonoz, roka ve dereotu salatası yenirse ağızdaki balık kokusu gider.
_

3 yorum:

maria dedi ki...

cok guzel
mari


TEBRIKLER!

Control.Com.tr dedi ki...

teşekkürler

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor seni gtakibe aldım bende beklerim sevgiler..

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner