27 Kasım 2017 Pazartesi

"Hamsili Pilav"



içindekiler
1 kg. hamsi
mısır unu
Pilavı için:
2su b.pirinç
2 çorba k.kuş üzümü
2 çorba k.dolmalık fıstık
1 soğan
1 çorba k.tereyağı
karabiber
tarçin.
tuz
su
"Hamsili Pilav" yapılışı
İlk olarak pilavını hazırlayın.
Bunun için önce soğanı dolmalık fistiği  tereyağında kavurun.
Kavrulunca üzerine pirinci de ekleyerek biraz daha kavurun.
Sonrasında kuş üzümü ve tuz ekleyerek biraz daha kavurun.
Kavrulunca üzerine suyunu vererek pişirin.
Karabiberi tarçinide ekleyin.
Bu arada hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın, parlak kısımlarını mısır ununa bulayın. Fırın kabının içini tereyağiylahertarafini yağlayalım  hamsinin parlak kısmı dışa gelecek şekilde hamsilerle kaplayın.
Pilavı içine döküp üsütünü de hamsi ile kaplayın.Kısık ocakta pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner