Güllerin kokusu hatırına. .
Seve Seve Dikenine katlandığım...
Lezzetine doyum olmayan gül reçelini evde yapmak isteyen arkadaşlara gül reçeli tarifim
350 gr reçellik gül
1 kg toz şeker
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
Önce mayalandirma
1 kg şişe içerisindeki gül yapraklarına 1 su bardağı toz şeker , bir tutam limon tuzu 1 çay bardağı su ilave ederek güzelce calkalayın. 2 gün güneşte bekletin.Bu işlemle birlikte gül yaprakları da suyunu salar ve özü çıkar. Böylelikle gül yapraklarından maya elde etmiş oluruz. Kırmızı gül yaprağından yapılan gül mayası reçele daha güzel renk verir.
1 kg şişe içerisindeki gül yapraklarına 1 su bardağı toz şeker , bir tutam limon tuzu 1 çay bardağı su ilave ederek güzelce calkalayın. 2 gün güneşte bekletin.Bu işlemle birlikte gül yaprakları da suyunu salar ve özü çıkar. Böylelikle gül yapraklarından maya elde etmiş oluruz. Kırmızı gül yaprağından yapılan gül mayası reçele daha güzel renk verir.
Gül reçeli Nasıl Yapılır
Mayalanan Gül yapraklarını tencereye alıp 1 kg şeker 4 su bardağı su ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.
Afiyet olsun.
Reçeli çok fazla kaynatmak renginin bozulmasına yol açacağından dolayı 15 dakika kaynatmak yeterli olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder