1 Mart 2020 Pazar

kabak tatlısı

Kabak tatlısı kış tatlılarının en güzellerindendir. Hem besleyici özelliği hem de mis kokusuyla bambaşka bir damak zevkidir. Üzerine ceviz ya da antep fıstığıyla ne de güzel olur! 
Tahinli kabak tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1.5 kg kabuğu soyulmuş bal kabağı
  • 1 bardak su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı tahin
  • 1.5 çay bardağı pekmez
  • 1.5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Tahinli kabak tatlısı Nasıl Yapılır
  • Kabakların kabuğunu soyup ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin. Dikdörtgen fırın kabına kabakları yerleştirin.
  • Üzerine  bir bardak su ve şekeri serpin. Üzerini streç filmle kapatıp.

  • buzdolabında bir gece bekletin.
  • Ertesi gün üzerini yağlı kağıt ile örterek 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Soğuyunca üzerine tahin  ve pekmez gezdirin ve ceviz ile süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner