5 Ocak 2013 Cumartesi

Terbiyeli Haşlama


Tüm izleyenlerim ziyaretçilerim,en güzel en içten dileklerimle merhabalar:))



Terbiyeli haşlama yemeği  kışın en çok zevk alarak yediğimiz yemek bizim ailede.

Servis ederken üzerine sıkılan limon ve ekilen karabiberin verdiği o nefis tat sayesinde doyum olmuyor:))


Terbiyeli Haşlama için malzemeler.


500 gr. kemikli et500 gr. patetes2 adet havuçArpacık soğanTuzSıvıyağTerbiyesi için:1 limon suyu ,1 yumurta sarısı1 tatlı k. unSıvıyağTuzSu


Terbiyeli Haşlama yemek tarifi




500 gr.kemikli eti tencereye alın.Üzerine su ilave edip etin köpükleri çıkana kadar kaynatın.

Daha sonra tenceredeki suyu dökün ve etleri yıkayın.Daha sonra tencereye tekrar su ilave edin.

Suyun için etleri ilave edip pişirmeye başlayın. 2 adet havucu kesin.Tavaya sıvıyağı alın.

Üzerine havuçları ilave edip havuçları soteleyin.

Havuçların üzerine limon kabuğu rendesi ekleyin.


Tencerede kaynayan etlerin üzerine bütün patatesleri ilave edin.

Üzerine arpacık soğanları ve sotelenmiş havuçları'da ekleyin.

Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 adet limon suyunu sıkın.Limonun üzerine 1 yumurta sarısı ilave edin.

Üzerine 1 tatlı kaşığı un, tuz ve su ilave edip karıştırın.Terbiyeyi tencereye ilave edin.Terbiyeli haşlamayı pişirmeye devam edin.

 Servis tabağına yemeği alın ve üzerine ince kıyılmış olan maydanoz ilave edip servis edin. 




5 yorum:

maria dedi ki...

cok guzel
guzel yemek


mari


MUTLU YILLAR!

mehtap dedi ki...

nefis görünüyor,eline sağlık.

siyahkuğu dedi ki...

Ellerine sağlık canım nice güzel huzurlu senelere .
Sevgilerimle.

Gurme Şirine dedi ki...

naliyacım etli yemekleri çok severim...
bu yemek benim içindi değil mi? :))
ellerine sağlık........

melahat nuroglu dedi ki...

ellerinize sağlık tam bir kış yemeği

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner