23 Şubat 2020 Pazar

Hamsi buğulama

Günlerden hamsı buğulama ..
Tarifi hemen yazayım.😅
Fırında Hamsi Buğulama 🦈
Malzemeler :
1 gr hamsi
2 adet büyük boy domates
2 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy soğan
1 tutam maydanoz
İsteğe göre 1 çay kaşığı kekik
İsteğe göre 2-3 dilim limon
Tuz
Hazırlanışı :1kilo hamsiyi yıkayın. Süzgeç içerisinde bir süre süzmeye bırakın.

Daha sonra 2 adet büyük boy domatesi küpler halinde doğrayın. 2 adet orta boy yeşil biberi halkalar halinde kesin. 2 adet orta boy soğanı da ay şeklinde ince ince doğrayın.

Orta boy bir tava içine zeytinyağı koyun. Üzerine doğranmış soğan ve biberleri ekleyip, 2-3 dakika kadar kavurun. Ardından doğranmış domatesleri koyun. Tuz ve isteğe göre 1 çay kaşığı kekik ilave edip, 2 dakika kadar pişirin.

Pişen domatesli karışımı orta boy bir fırın kabının tabanına yayın. Üzerine fotoğraftaki gibi hamsileri dizin. Hamsilerin üzerine 1 tane doğranmış domatesi ince ince ay gibi  serpiştirin. İsteğe göre 2-3 dilim limon koyabilirsiniz.

Hazırladığınız hamsi buğulamayı önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. Yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
Fırında hamsi buğulama piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner