23 Ekim 2020 Cuma

Fırında Somon Tarifi.

Fırında Somon Tarifi
Faydaları say say bitmeyen somon fırında en sağlıklı haliyle pişiyor, buharda pişen sebzelerle şovunu yapıyor. Hafif nemli dokusu onu daha çok sevmenize sebep olacak.
.
Üstelik çok pratik: Fırında somon tarifi
.
Akşam ne pişirsem acaba? Diye düşünüyor olabilirsiniz - bu sorunun cevabı neden somon olmasın? Hem çok sağlıklı hem de bin bir farklı şekilde kolaylıkla pişirilebilen bir balık
Fırında pişen somonun içi yumuşacık, dış kenarlarının da hafif çıtır olması gerekir. Yapmanız gereken tek şey, üzerine biraz yağ sürüp biraz da tuz ve karabiber serpmek. Eğer soslayacaksanız, sosu da üstüne döküp aşağı yukarı 12 dakika boyunca fırına atın.
Malzemeler
.
6 Adet Somon Fileto
.
6 Yemek kaşığı tereyağı
.
4 Diş sarımsak (ince doğranmış)
.
2 Yemek kaşığı limon suyu
.
2 Yemek kaşığı dereotu (ince doğranmış)
.
2 Çay kaşığı tuz
.
½ Çay kaşığı karabiber
.
Nasıl Yapılır?
.
Bir sos tenceresinde orta ateşte tereyağını eritin. Hafifçe dövdüğünüz veya ufak ufak doğradığınız sarımsakları, tuz ve karabiberi ilave edip 2 dk kadar kavurun. En son limon suyu ve dereotunu ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın.
.
Hazırladığınız sosun yarısını ayrı bir kaseye alın. Kalanı sos tenceresinde sıcak bir şekilde muhafaza edin. Filetoları geniş bir tepsiye derisi altta kalacak şekilde yerleştirin. Kasedeki sosun yarısını fırça yardımı ile filetoların üzerine sürün. 15 dk kadar bu haliyle buzdolabında marine edin.
Fırın kabına yayacağınız yağlı kağıdın üzerine balığı yerleştirip önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 12-14 dakika pişirebilirsiniz.
 Afiyet olsun.
 #somon #firindasomon #balik #somonbaligi #omega3 #fish #salmon
  #fırındasomon #limonlusalata #birazsağlık #dengelibeslenme  #memetozer
#memetözerilemutfakta #somon #fırındasomon #yemek
  #ustammutfakta  #somonbalığı #fırındasomon #baliksagliktir #balik #balıktarifleri #denizdenbabamçıksayerim
#zencefilsoslu #biberiye #zencefil #lezzet #westmix #fish #yemek #dinner

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner