Közlenmiş kırmızı biber turşusu tarifi ..
2 kg. kırmızı biber
bir küçük çay bardağı sirke (ben annemin yaptığı mor üzüm sirkesini kulanıyorum)
bir küçük çay bardağı zeytinyağı
3 iridiş sarmısak
1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı şeker
8-10 dal maydanoz
Hazırlanışı...
Biberleri yıkayıp fırın tepsisine dizin.
Kabukları soyulabilir hale gelene kadar fırında en yüksek ısıda tutun.
Fırından çıkarıp kabuklarını soyun.
Sirke,tuz,şeker ve zeytinyağını da katıp harmanlayın.
Bir kavanoza koyup ağzını kapatın.
Turşunuzu bir gün dışarıda bekletip,daha sonra buzdolabına kaldırın.
Rabbim cümlemize yaptıklarımızı ağız tadıyla yemeyi nasib eylesin….
7 yorum:
Amin canım.. Senin de ellerine o güzel yüreğine sağlık.. Öptüm sevgilerimle..
canım ya ben zaten kırmıız biberi çok severim...
hele birde turşusu olursa hiç hayır demem...
ellerine sağlık...
mükemel lezzet...
bayılırım kırmızı bibere..,eline sağlık..
Ellerinize sağlık....Kırmızı biberin nesi olsa yenir...Gerçekten çok lezzetli ve bir o kadar da yararlı bir gıda...Bu arada bana da beklerim.
fatoşun mutfak günlüğü
bayılırımmm,ama bu sene hala yapamadım,ellerine sağlık naliyacım...
Ölmek istiyorum
Allah sağlıkla yemek nasip etsin!Ellerinize sağlık,ben hiç yapmadım hemen denemeliyim çünkü kırmızı bibere bayılırım:)Bu arada annenizin sirke tarifinide mümkünse verirseniz çok mutlu olurum!
Yorum Gönder