İftar için Yapımı çok basit, tadı da enfes.
***Et sote***
Malzemeler
- 500 g kuşbaşı et
- 7-8 Diş sarımsak
- 3 Adet domates
- 1 Yemek kaşığı salça
- 4 Adet yeşil biber
- 1 Adet orta boy soğan
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Tuz, Karabiber, Pul Biber, Kekik
Yapılışı
- Etler güzelce yıkanıp, süzülür ve yağ konup, ısıtılmış tavada suyunu salıp tekrar çekinceye kadar orta ateşte kavrulur
- Etler kavrulurken yemeklik doğranmış soğan, biber ve sarımsakları hazırlayalım
- Et suyunu çekince tadıyoruz; yumuşacık olunca, hazırladığımız malzemeyi ekliyoruz, üzerine de tereyağını koyup, biber ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Salçamızı koyup, birkaç dakika kavuralım sonra üzerine domatesleri ekliyoruz
- Domatesler diriliğini kaybedince, tuzu, baharatları ekleyip ne kadar sulu istediğimize bağlı olarak kaynamış su ekliyoruz (ben 1 çay bardağı ekledim)
- 10-15 dakika kadar düşük ısıda pişirip altını kapatabiliriz.
Elinizden yemek yiyenleriniz çok olsun***Hayırlı iftarlar***
Afiyet olsun...
29 Haziran 2014 Pazar
Et sote
Etiketler:
ana yemekler,
domates,
et,
et sote,
et sote nasıl yapılır,
iftar için et sote,
kekik,
sarımsak,
sote
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
ELİNE sağlık canım harika olmuş hayırlı iftarlar..
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
smm panel
smm panel
iş ilanları
İNSTAGRAM TAKİPÇİ SATIN AL
hirdavatciburada.com
beyazesyateknikservisi.com.tr
servis
TİKTOK HİLE İNDİR
afyon
bahçelievler
bingöl
karşıyaka
tekirdağ
2ECESL
salt likit
salt likit
MJ5VQ6
bayburt
beykoz
beyoğlu
bilecik
bingöl
Z5RZ
adana
adıyaman
afyon
aksaray
amasya
antalya
antep
6HX6
Yorum Gönder