İftar için Yapımı çok basit, tadı da enfes.
***Et sote***
Malzemeler
- 500 g kuşbaşı et
- 7-8 Diş sarımsak
- 3 Adet domates
- 1 Yemek kaşığı salça
- 4 Adet yeşil biber
- 1 Adet orta boy soğan
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Tuz, Karabiber, Pul Biber, Kekik
Yapılışı
- Etler güzelce yıkanıp, süzülür ve yağ konup, ısıtılmış tavada suyunu salıp tekrar çekinceye kadar orta ateşte kavrulur
- Etler kavrulurken yemeklik doğranmış soğan, biber ve sarımsakları hazırlayalım
- Et suyunu çekince tadıyoruz; yumuşacık olunca, hazırladığımız malzemeyi ekliyoruz, üzerine de tereyağını koyup, biber ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Salçamızı koyup, birkaç dakika kavuralım sonra üzerine domatesleri ekliyoruz
- Domatesler diriliğini kaybedince, tuzu, baharatları ekleyip ne kadar sulu istediğimize bağlı olarak kaynamış su ekliyoruz (ben 1 çay bardağı ekledim)
- 10-15 dakika kadar düşük ısıda pişirip altını kapatabiliriz.
Elinizden yemek yiyenleriniz çok olsun***Hayırlı iftarlar***
Afiyet olsun...
29 Haziran 2014 Pazar
Et sote
Etiketler:
ana yemekler,
domates,
et,
et sote,
et sote nasıl yapılır,
iftar için et sote,
kekik,
sarımsak,
sote
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
ELİNE sağlık canım harika olmuş hayırlı iftarlar..
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
çok güzel gerçekten
kadın giyim,elbise,abiye,kıyafet, tunik,elbise,
moda,marka,trend,viskon,vizon,sexi iç giyim,sexi çamaşır,
fantezi,fantezi iç çamaşır,Güzellik Merkezi,Güzellik Salonu,Medikal Ayak Bakımı,
Ozon Tedavisi,Vücut Bakımı,Lazer Epilasyon,Cilt Bakımı ,Kalıcı Makyaj,
eticaret sitesi
Yorum Gönder