26 Şubat 2019 Salı

Etli soğan dolması



ETLİ SOĞAN DOLMASI

Merhabalar arkadaşlar . Gerçekten çok farklı bir yemeği paylaşıyorum bugün. Soğan Dolması kendine has nefis lezzeti olan güzel bir yemeğimiz.

Soğan Dolması Yapımı:

1. 7 adet soğanın kabuklarını soyun ve boylamasına orta kısmına kadar kesin.
2. Kestiğiniz soğanları bir tencereye alıp üzerini geçecek miktarda su ekleyin.
3. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Soğanları soğuk sudan geçirip yaprak yaprak ayırın.
5. Kıymayı derin bir kaba alın.
6. Geriye kalan bir adet soğanı soyup küçük küçük doğrayın ve kıymaya ekleyin.
7. Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber,  2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırın.
8. Hazırladığınız bu harçları soğan yapraklarına doldurup yaprakları sarın ve tencereye dizin.
9. Bir kasede biber salçası, su ve sıvı yağı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin ve ocakta pişirin.






0 yorum:

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner