Buhara Pilavı
Etle pilav nasıl pişirilirse pişirilsin her zaman lezzetli oluyor.
Pilavın kendisi ayrı eti ayrı pişirilip üstüne etle birlik de servis yaparken ilave ediliyor.
Etin Malzemesi:
500 gr et
2 yemek kaşığı teryağı
2 tane sivri biber
2kirmizi biber
1 tane kuru soğan1 defne yaprağı
yeterince tuz pul biber, karabiber, kekik, istediğiniz her hangi baharat
Pilavın malzemesi:
2 bardak piriç
2 yemek kaşığı teryağı
1,5 kase sıcak su yeterince tuz.
Tarif:
Yarım saat önceden ılık içine tuz atıp pirincimi ıslattım.Tencereye yağımı koyup üzerine süzdürdüğüm pirinci koyup kavurdum, kavrulunca sıcak suyu ilave edip tuzunu ekledim.Kaynayınca altını kısıp kapağını kapattım pişirmeye bıraktım,pilavım pişince üstüne kagıt havlu örtüp demlenmesi için kenera koydum.
Tencereye yağımı koyup üzerine soğanı küp şeklinde doğradım, soğan şeffaf renk alana kadar kavurdum.Etimi içine ilave edip harlı ateşte soteledim , içine defne yaprağını atım,kapağını örtüp ocağımı kıstım etin kendi suyuyla pişmeye braktım.Bu aşamada etimizi kontrol edelim pişmemişse biraz daha su ilave edip pişirmeye devam edelim.Et pişip suyunu çekince ,biberleri halka halka doğrayıp ilave ettim etle birlikte kavurdum.Etler kavrulunca tuzunu baharatını ilave edip ocağımı söndürdüm.Küçük guvec kaplarinin iceridine paylasarak bosslttim uzerineDemlenmiş pilavdan koydum uzerini susledim firinda 15 dak beklettim daha sonra guvecleri ters cevirerek servis yaptım.Afiyet olsun.
#SebzeliPilav_buharapilavi_engüzelpilavtarifi_karışıksebzelipilav_
#sebzelipilavtarifi_pilavçeşitleri_pilavyapmayöntemleri_sebzelipilav_sebzelipilavnasılyapılır_sebzelipilavtarifi_sebzelipilavtarifiresimli_sebzelipilavyemektarifi_sebzelietlipilav,
1 yorum:
Leyla hanım iyi günler ben Mesut blogunuzu takibe alıyorum sizde bloglarımı takibe alırsanız sevinirim. Biri çiftçilikle ilgili blog diğeri ise şiir blogudur.
https://ciftcinindunyasi.blogspot.com/
https://tutkuludansvideolari.blogspot.com/
Yorum Gönder