20 Temmuz 2019 Cumartesi

Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısı Reçeli Tarifi


Kayısı Reçeli nasıl yapılır? Kayısı Reçeli malzemeleri ve tarifi.

Mis kokulu bir kayısı reçeli yapalım mı beraber?
KAYISI REÇELİ YAPIMI VE PÜF NOKTALARI

MALZEMELER
2 kg şekerpare Kaysı (kayısıların mümkün mertebe sert olanlarını seçin)
2 kg toz şeker (daha az şekerli severseniz 1 kilo 700 gr kullanın)
1 su bardağı tatlı kayısı çekirdeği
2 su bardağı su
1 limon
2.3 limon tuzu

Kayısı receli Nasıl yapılır?

Kayısıları yıkayın. Çekirdeklerini ayırın ve yayvan bir tencereye alın.Üzerine şekeri yayın. Tencereyi hafif sallayarak şekerin aşağıya ulaşmasını sağlayın.Ağzını kapatıp bir gece veya sabahtan akşama kadar  bekletin.Sabah tencerenin ağzını açıp ocağa alın 2 su bardağı suyu ilave edin ve altını kısın.Şeker tamamen eriyip, suyu kaynamaya başlayınca ısıyı yükseltin ve reçelin üzerindeki köpekleri alın.Altını tekrar kısın ve yavaş yavaş olgunlaşmasını sağlayın. Bu esnada mümkünse kaşık sürmeden, tencereyi hafif sağa sola çevirerek reçeli karıştırmaya çalışın. Çok miktarda reçel yapacaksanız bu tehlikeli olabilir. Dikkatli olun! kaşıkla karıştırdığınız zaman reçelde ezilmeler gelebilir!Reçeli indirmeye yakın limon tuzunu veya limon suyunu ekleyip karıştırın.Reçelin suyundan bir kaşığa alın ve akıtın. Son damla düşmekte çok zorlanıyorsa, reçelimizin kıvamı tam demektir.Reçelin olgunlaşması, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık yarım saat sürüyor.Ocağın altını kapatın ve reçeli cam bir kavanoza alın.





Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner