Kahvaltının mutlulukla, mutlu kahvaltıların ise iyi bir reçelle ilgisi olduğu bir gerçek.
VİŞNE REÇELİ TARİFİ
Malzemeler:
1 kg.vişne
1 kg. şeker (5 su bardağı kadar)
1 çay bardağı su
1/2 adet limonun suyu
2-3 adet limon tuzu (nohut büyüklüğünde olmalı)
Vişne Reçeli Tarifi için Malzemeler
Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri bir kat vişne bir kat toz şeker olmak üzere derin bir tencereye alın. Vişneleri, kapağı kapalı tencerede bir gece bekletin.
Toz şeker sayesinde suyunu salan vişneleri ocağa alın. İçerisine 1 çay bardağı suyu ilave edin.Kısık ateşte, çok fazla karıştırmadan kaynamaya bırakın.
Kıvam almaya başlayan reçele taze sıkılmış limon suyu ve limon tuzu katıp 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan aldığınız reçeli ılındıktan sonra kavanozlara doldurup ağız kısımlarını sıkıca kapatın. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.
Kahvaltı saatlerinde sevdiklerinizle paylaşın...
0 yorum:
Yorum Gönder