22 Temmuz 2019 Pazartesi

Reçel Şekerlenirse Ne Yapılır?

Reçelin yapımı esnasında karşılaşılacak zorlukların dışında tüketimi esnasında da bazı zorluklarla karşılaşılmaktadır.
 En sık karşılaşılan problem reçelin şekerlenmesidir. 
Peki reçel şekerlenirse ne yapılır?
Aşağıdaki yöntemleri adım adım uygulayabilirsiniz.


1-)Su Ekleyin

Bazen reçellerde meydana gelen şekerlenmenin sebebi reçel yapımı aşamasında kullanılan şeker miktarının fazla olmasıdır. Fazla şeker reçelin soğumasından sonra şekerlenerek kendini belli etmektedir.
Böyle bir problem ile karşılaşırsanız ilk yapmanız gereken reçelin içerisine ılık bir miktar su koyunuz ve reçeli tekrar kaynatın. Bu işlem esnasında kullanacağınız su reçelin miktarına göre değişebilmektedir.

2-)Limon veya Limon Tuzu Ekleyin

Pişirme esnasında yapacağınız hatalar reçelin şekerlenmesine sebep olabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız hiç zaman kaybetmeden reçelin içerisine birkaç damla limon suyu ilave ediniz ve kaynatmaya devam ediniz. Eğer elinizde limon yok ise bu işlemde limon tuzu da kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner