30 Haziran 2020 Salı

güveçte balık buğulama nasıl yapılır

GÜVEÇTE BALIK • 
Balık sevenlere gelsin
Sağlıklı, lezzetli ve hafif bir yemek
Malzemesi
1 kg. Fileto kesilmiş #alabalık 
4 adet domates
4 adet yeşil biber
2adet kırmızı kapya biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
3 yaprak defne
2 yemek tereyağ..
Yapılışı
Bir fırın güveç tepsisine 4 tane kabukları soyulmuş domatesi küp küp doğruyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri yemeklik doğruyoruz. 1 tane kabukları soyulmuş kuru soğanı  doğruyoruz. 2 diş soyulmuş sarımsağı minik minik doğruyoruz. Üzerine tuz ve baharatları serpiyoruz ve yarım çay bardağı sıvı yağ gezdiriyoruz. Hepsini harmanlayarak tepsiye yayıyoruz. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış  alabalığını koyuyoruz. Balıkların üzerlerine biraz tere yağ gezdiriyoruz.180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 
Afiyet olsun.
.
#fırındabalık #güveçtebalık  #soğan #domates #sarımsak #tereyağ
 #keşfet #instagram 
#evdekaltürkiye 
#hayatevesığar #food 
#keşfet#lezzetrium
#mutfakbecerileriniz#mucizetatlar
#gorsellezzetler#duygululezzetler
#sunumdurağı#hayatburada
#yemekkokusu#yemek
#tasty#yummy#mutfakmeclisi
#balık
#balıkbuğulama

1 yorum:

Adsız dedi ki...

günaydın hanımefendi, nasılsınız?

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner