Hemen söyleyeyim bu Trabzonda bir yemek ismi..
Yemek demeyelimde kızartma türü yada krepin yeşillikle yapılanı diyelim.
Gelelim nasıl olduğuna ...
Öncelikle aklınıza gelen bilimum yeşilliklerden kullanabilirsiniz..Pazı,yeşil soğan,marul,ıspanak,maydanoz,pırasa,ısırgan vs.vs...
Bunların hepsini bir arada'da kullanabilkirsiniz bir iki tanesinide..Yani evde ne varsa Allah ne verdiyse onuda..
Öncelikle yeşillikleri incecik doğruyoruz (ince olursa güzel olur)..Üzerine bir yumurta,beyaz un,mısır unu (beyaz unla mısır unu yarı yarıya olacak ),tuz,bir çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu,bir iki yemek kaşığı sıvı yağ ve su kullanıyoruz..un ve su kıvamını göz kararı ayarlayabilirsiniz..Teflon tavada incecik şekilde az yağla kızartıyoruz..
Afiyet olsun :
7 yorum:
ellerine sağlık anacım yapardı yaptıkça yerdik hiç doymazdık leylam çok severim ahh anacım ah sevgiler selamlar
evet sayanım anaların yaptıkları bir başka olurdu değilmi.. benimde dün aklıma geldi o muhteşem lezzet ..anneminki gibi lezzetli olmasada bugün sabah kahvaltısında kızlarıma yaptım.sevgiler selamlar canım ...
merhaba canım,
bir trabzonlu olarak bunu bilmiyordum...
süper bişiye benziyor...
ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...
sevgili şirineciğim nasıl olur bunu bilmezsiniz .ben trabzondayken hangi trabzonlu komşuma gittiysem bundan yemişimdir . annenize bir sorun .bazen içerisine hamside koyarlardı. ben kahvaltıda yaptığım için bunun içerisine koymadım..
Kaygana bayılırım ben ona, annem çok güzel yapar, paylaşım için teşekkürler...
annem bikeresinde kahvaltıya gelmişti krep yapmıştım annem nasıl yaptığımı sordu saydım malzemeleri e bu bizim kaygana dedi:)bu daha çeşitlendirilmişi ve kimbilir ne kadar lezzetli,ellerine sağlık...
Que deliciosa sugestão!... nunca pensei num omelete feito só com verduras.
Espinafre, acelga, alho-poró e até alface... deve ficar tudo de bom mesmo!
Boa noite!
Beijinhos do Brasil.
•.¸¸✿⊱╮¸¸.•
Yorum Gönder